Tulajdoni lap letöltése

dr. Horpácsi Zsanett

Mind ingatlan eladás, mind vásárlás során javasolt az értékesítendő vagy megvásárlandó ingatlan tulajdoni lapjának megismerése. A tulajdoni lapról megtudhatják és igazolhatják az ingatlan helyrajzi számát, fekvését, művelési ágát, címét, alapterületét, hogy annak ki a tulajdonosa, van-e haszonélvező és terheli-e bármilyen teher (például végrehajtási jog, zálogjog, stb.).

Tulajdoni laphoz több módon is hozzájuthatnak:

igényelhetik azt a földhivatalban, kormányablakban vagy Ügyfélkapu regisztráció birtokában le is tölthetik. Kérhetik a tulajdoni lap szemléjét vagy teljes tulajdoni lapot.

A tulajdoni lap szemléjén az ingatlan jelenleg fennálló, nem törölt valamennyi bejegyzését láthatják, míg a teljes tulajdoni lapon az ingatlan-nyilvántartásban történt valamennyi eddigi, a már törölt bejegyzéseket is.

Természetes személyek évente kétszer Ügyfélkapu regisztráció birtokában ingyenesen tudnak letölteni e-hiteles tulajdoni lapot (akár szemlét, akár teljes másolatot) az ingatlan címe vagy helyrajzi száma alapján. Ezen felül további letöltés vagy személyesen igényelt tulajdoni lap csak díj ellenében kérelmezhető

Tulajdoni lap letöltése Ügyfélkapun keresztül az alábbi linken lehetséges: https://kau.foldhivatal.hu/auth/login

Amennyiben a letöltött tulajdoni lap értelmezéséhez, a bejegyzett vagy hiányzó adatok aktualizálásához segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal.